”Bad for now – Good for story”


Är det Budda där uppe?

Vikten av Pre Trip Research framstår allt tydligare. När vi planerade vår resa i våras tyckte vi att tre dagars shopping och sight seeing i HK samt fem dgr lazy strandliv på Fiji lät toppen och bokade några lämpliga datum. Men nu åtta månader senare visar det sig att det är Chinese New Year i HK och i princip allt är stängt i tre dagar – och gissa vilka tre dagar? jo, just när vi är här… Ok, då kör vi lite utflykter och sightseeing istället, men vädret är inte särskilt inbjudande, regn, blåst, + 7 grader, men med långkalsonger, regnjacka och paraply så ska vi väl klara en trip till jättebuddastatyn på Lantau. Men det tyckte halva HK:s befolkning också var en bra idé, eftersom det var nyårsdag, så efter 2.5 tim köande fick vi åka 25 minuter kabinbana i iskall dimma upp till en dimbehöljd topp (tror vi) och skåda en suddig Budda (tror vi).

Men på Fiji kan vi ju ändå få lite sol och värme, trodde vi, tills vi läste weather forecast och insåg att vi kommer dit i värsta regnperioden och just i morse läste vi att Fiji har drabbats av skyfall och det är ”severe flooding” i Nadi och att man avråds att åka dit. Vi försökte omboka vårt flyg, men eftersom det är nyår är, som sagt, allting stängt. Ringde slutligen Air Pacifics kontor i Nadi och lyckades förskjuta resan två dygn.

Så nu blir vi kvar i HK två dagar och hoppas på vårvädret som ska komma i morgon, då kanske man kan ta av sig kalsongerna från Siden-Selma som jag har haft på mig sedan vi lämnade Sverige 😉

Söderhavet – vi längtar!

Men – HK är läckert, häftigt, mindbending hur 7 milj människor får plats på denna lilla yta staplade ovanpå varandra i dessa spjut till skyskrapor som sträcker sig mot himlen. Futuristisk känsla att promenera på stadens ”trottoarer”, skywalks som löper kors och tvärs genom stan på ca 2 våningars höjd. Gatorna på gatunivån är omöjliga att korsa, inhägnade av staket, utom precis vid övergångsställena. Mitt bland guldglänsande, silver- och glasblänkande skyskrapor finner man plötsligt gamla kinesiska kvarter med förfallna fönster och balkonger med grönsaksodlingar och tvätt på tork.

Fish market i Tai-O

HK skyline i nyårsskrud

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s