Allt om bakfoten

 

Vi sitter fast, här ligger vi i hamnen sen en vecka, och kommer ingen vart om man inte räknar båtens pivoterande och pendlande framåt-bakåt utåt uppåt nedåt.  Vi ligger förtöjda vid en kaj med stark tidvattenström vid kontainerkajen. 2 ggr per dygn är relingen i nivå men kajkanten och 2 ggr per dygn står vi på kölen. Djupmetern pendlar mellan 1,6 m och 2,7 meter.På kajen pågår ett intensivt liv med bussar, gaffeltruckar och långtradare som trafikerar hamnen. En svalkande vind med sand och salt sveper över båten och täcker alla ytor. Rätt ofräscht, men det går inte att skalka alla luckor för då förgås vi i tryckande hetta.

Lasse har en mkt ful infektion i foten som är behandlingsresitent och ligger sedan fyra dagar på sjukhus 1 timmes bussresa härifrån på privatavdelning med lokal & sepsisbehandling. Eva och jag är båtvakter och de övriga medlemmarna  dyker och snorklar på öde ö med  full service. Färsk hummer och tonfisk varje dag.
Det behövs verkligen båtvakteri för strömmar och tidvatten kastar båten fram och tillbaka och  12 aktertampar och spring har redan ryckts av. Vi har inte mycket förtöjningsmaterial kvar. Fn ligger vi med 9 tampar till kajen, 3 förtampar, 4 spring och 3 aktertampar och just nu känns det lugnt.
Det är fredag eftermiddag, trafik och arbete har upphört för dagen och Eva och jag ligger på dynan under soltältet och dricker välförtjänt kalll öl. Eva har bakat och gjort yoghurt idag och jag har brottats med ITunes och lyckats installera 4 hörböcker åt henne.
Vi besökte Lasse igår och både han och foten var ”gladare”.
Vi har ett litet hopp om att komma iväg efter helgen – men  den här resan har ju inte gått spikrakt hittills så vi kanske blir kvar. Här ligger vi och kan inte bada i det vackert gröna men ack så skitiga vattnet där chipspåsar, plastpåsar och konservburkar glatt flyter förbi.
Det hindrar inte ungarna att bada- men vi är ju gamla kloka och utan immunitet.

Ha en trevlig vinterhelg därhemmma!


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s