Touch and go

 

 

 

Från Pohnpei seglade vi en solig måndagmorgon 30 nm till den mest fantastiska lilla atollen Ant, med ett inlopp som en s-kurva i korallrevet. Där låg vi för ankar i tre dygn, snorklade och dök. Min fot klarar inte att paddla med simfötter, så för min del blev det bara snorkling bogserad i ett rep av Thomas, men fick ändå träffa på glittrande stim av barcudas och en och annan white tipped reef shark som seglade runt i djupet under oss, helt ointresserade av oss.

 

Efter 3 dygn under segel anländer vi i gryningen, Chuuk den 3:e lilla staten i Fed. of Micronesia.

 

Här hämnades amerikanerna Pearl Harbour genom att under en 3 dygn lång bombraid i Truk Lagoon (nuvarande Chuuk) sänka ett 60 tal fartyg mest underhållsfartyg men även krigsfartyg, sammanlagt 180. 000 ton. Dessa jämte flygplan, döda soldater och deras tillhörigheter finns att beskåda på 20 – 40 m djup, ett efterlängtat mål för de flesta sportdykare världen över. Utöver detta finns fantastiska koraller och marint undervattensliv.

 

Chuuk har ett dåligt rykte bland yachties pga utbredda stöldförsök och bordning av båtarna. Därför kommer vi enbart göra ett pitstop för att proviantera, fylla på diesel och klarera in och sedan ut till de yttre öarna med hopp om att i eftermiddag kunna sätta segel och stäva mot lugna pittoreska Pulawat 150 Nm (ett dygn) västerut.

 

Chuuk är den sista möjligheten att proviantera färskvaror och frukt, därefter blir det burkmat fram till Yap dit vi beräknas anlända sista veckan i april, sugna på färsk frukt och ny internetkontakt!

 

Glad Påsk!

 

ET

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s